[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Edlug Archive Oct 2007 ]

Re: [edlug] LDAP ACL issue



<quote who="Martin Fraser">
> Gavin Henry wrote:
>> Hi,
>>
>>
>>> When trying to save any preferences I'm getting an error;
>>>
>>> Warning: ldap_mod_add() [function.ldap-mod-add]: Modify: Type or value
>>> exists in /usr/share/php/Horde/Prefs/ldap.php on line 491
>>>
>>
>> That's quite clear and nothing to do with ACLs. The attribute you are
>> trying to modify is already that value.
>>
> That's what I thought it said, I guess this is a Horde code issue,
> perhaps it's trying to read something and gets itself in a a spot of
> bother. It has the object classes required since the operation that
> causes this warning actually works (saving prefs). I'll wait for the
> Horde people to reply about this and see what I can make of it myself if
> I can ever find the time ;)

;-)

>>
>> you need to add later:
>>
>> index uid eq
>>
> I added this and I get authentication failures and various reports
> saying the server is unwilling to preform the action (Error 53) which is
> odd. I added that line just before the only index line in the default
> install (index objectClass eq) but I have it commented out right now
> since I don't have time to work out why it didn't work.

do you stop slapd, run slapindex and then start slapd again?

>
>> No ACLs issues here. Clear out your test directory and start again.
>>
> Oh well. As I'm not sure what Horde is trying to do, this will require
> further investigation. As eve Gav, thanks for the help mate.

Did you try emptying your db and starting again? Does Horde have a debug
setting?

>
> Martin Fraser.
>
>

-
----------------------------------------------------------------------
You can find the EdLUG mailing list FAQ list at:
http://www.edlug.org.uk/list_faq.html



This archive is kept by wibble+RM@xxx.xxx.xxx
Morpheux
HomePage